zaterdag 1 februari 2014

kunstcafé 3 (India avond)



Op vrijdag 31 januari was er weer een Kunstcafé van de Stichting Creatief Texel in de Warmoesstraat 55, de derde alweer.
Deze keer heeft Paul Hunter een zinnenprikkelende India-belevenis verzorgd, zien, horen, ruiken, voelen en proeven. De proeverij werd verzorgd door Jacoline Heijligers. Hans Hopman gaf een mini workshop "sitar".
Toelichting Paul Hunter
Paul is geboren en getogen in Landgraaf -  Limburg, maar hij komt al geruime tijd op Texel doordat hij op Kreta zijn Moni heeft ontmoet die op Texel woont.
Ja er gebeuren vreemde dingen op eilanden.
Maar even terug naar het thema van het Kunstcafé, Noord-India.
Paul maakte zo’n twintig jaar geleden lange reizen door vele landen in Azie: Nepal, Thailand, Indonesie en uiteraard Noord-India. Er zijn prachtige dia’s te zien van de steden Kashmir, Leh (Ladakh), McLeod Ganj en Manali.
Zoals het hoort bij zo’n twintig jaar terug, bestaat zijn India-belevenis o.a. uit het vertonen van dia’s met een heuse projector, waar kom je dat in dit digitale tijdperk nog tegen? Heel erg retro!
Door zijn vele reizen is Paul geïnteresseerd geraakt in het Hindoeïsme en Boeddhisme, speciaal in de goden en godinnen en die tekent hij of snijdt ze uit hout of steen.
Hij maakt ook hele dotpaintings op grote doeken, vanuit de cultuur van de Aboriginals, waarschijnlijk komt er van de zomer een workshop dotpainting, gegeven door Paul Hunter.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten